torsdag, september 14, 2006

Bisarra Liberal Debatt - Oskoreigate VI

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Den här bloggen skriver om självantändning (fp/lib) och det är då klart att en liten gnista som inlägget Liberala Partiet - Oskoreigate IV utlöser en veritabel explosion av liberala tendenser. Det är nämligen så att man på forumet Liberal Debatt har uppmärksammat denna blogg.

Det finns många "intressanta" responser som t.ex. invektiv "Och håll käft - eller är det för abstrakt för dig? Fingermålare. Fekaliefingermålare." det sistnämnda från en Tobias Struck som förutom sin egen blogg driver sajten Frihetsguiden. Varför kom jag att tänka på Orwell och 1984? Sedan hittar vi en bild på en scoutkille med Downs syndrom som försetts med texten "You win the price", hopblandning av argument in absurdum, men framförallt förnekelse, förnekelse och åter förnekelse.

Den ideologiska och intellektuella nivån på diskussionen förmår inte heller se hur ideologer kan dela vissa grunddrag och sedan i praktiken gå i helt olika riktningar. Bara för att det just finns vissa gemensamma nämnare i fascistiska ideologier - dit nazismen får räknas - och socialdarwinismen, där den sistnämnda i sin tur påverkat anarkokapitalismen, något man också kunde ana i KLP:s manifest, så innebär detta självklart inte att KLP skulle vara nazistiskt på något sätt!! Däremot finns det all anledning att, från t.ex. ett socialliberalt läger, vara djupt oroad av att ordet "liberal" används i dessa sammanhang.

Fredrik Lindholm uttrycker det som tagits upp på den här bloggen sålunda:

Någon reagerade visst på att jag hade mage att länka till Oskorei. Får ta och blogga om det. För övrigt så har jag inte varit med i Folkpartiet på minst ett år.

Han får då följande svar:

Det där var väl en liten underdrift, Fredrik?! Du har ju inte bara länkat till den fascistiska ideologen Oskorei. Du har rekommenderat bloggen i ett separat inlägg, inbjudit Oskorei till en utmaning, nämnt honom i flera inlägg och ofta kommenterat på hans blogg. Du har alltså inte sett några problem med att umgås och rekommendera en bloggare som den SD-märkta bloggen Svinstian omnämner så här i inlägget Sanningssägaren, krigarkasten och barnakärleken

"Men måste Folkets marsch vara detsamma som en folklig marsch? Den tunga ideologiska kanonen Joakim "Oskorei" Andersen från Borås påminner om att folket faktiskt aldrig kan skydda sig själva eller veta sig eget bästa. Därför måste den nationella eliten agera i deras ställe. Detta har historien bevisat, och Oskorei plockar fram religionhistorikern Dumezil för att bevisa sin tes."

Det står dig naturligtvis helt fritt i ett demokratiskt samhälle att frottera dig med vad som helst, men det är också en demokratisk rättighet att upplysa om dessa, dina preferenser. Och detta inte minst när du tycks vara engagerad i ett LIBERALT partis valkampanj.

Det är egentligen ett alldeles häpnadsväckande citat - det från Svinstian - där den fascistiska mentaliteten skriker fram i Därför måste den nationella eliten agera i deras ställe. Men räcker det för en liberal "tänkare"? Nej, samme invektivladdade Tobias Struck, som citerades ovan, tycker att detta kristallklart fascistiska uttryck var för mesigt och efterlyser något mer talande. Som sagt: hur kom jag att tänka på 1984?? Oskorei är minsann inte nationalsocialist - som om någon påstått det - utan någon slags fransk höger. French Fries?? Struck skall forska. Lycka till.

Sedan är det naturligtvis oundvikligt att Fredrik Lindholms drabant och försvarsadvokat louisep dyker upp med just ett förnekande försvar. Bland annat får vi lära oss att Fredrik Lindholm minsann debatterat med förintelseförnekare så han kan naturligtvis inte vara nazist!?! Jag tror inte att jag någonsin sett Lindholm bli anklagad för nazist vilket han heller inte alls verkar ens komma i närheten av, enligt denna bloggs ödmjuka åsikt. Sorgligt då att louisp själv förfaller till en närbesläktad mentalitet: faktaförnekelse, men som framgår på LD så verkar hon ha hittat digital prozaq i form av fruktlösa spekulationer.

Det har kommit lite nya inlägg sedan jag började skriva det här, så varför inte låta Tobias !1984" Struck få avsluta detta besök i den liberala djungeln - som ett vänligt försvar av en pojke med Downs syndrom, som utnyttjades på bild för att visa hur pantad denna blogg(are) är:

De (avser alltså människor med Downs syndrom) kan nog vara värdefulla i en gemenskap. Det tvivlar jag inte på. Jag tvivlar på att en hjärnknullad skitmålare kan ha något värde för andra än sin egen kulturgrupps intressen. Men så länge det bara rör sig om förtal, kan vi ju förtala honom tillbaka, kissdrickaren.

Mmmmmmmmmmmmmm ..... Liberalt Form kan vara en utmärkt plats om man vill få sina värsta farhågot om degens svenska liberalism bekräftade. Låt oss hoppas att fler individer från Socialdemokraterna tar sig en titt där, nu när Göran Persson flirtat med de borgerliga partierna. Folkpartiet: ut. Leijonborg: ut. o.s.v. Vänstern: upp med ögonen.

Andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: