måndag, september 11, 2006

islamism och liberalism = HÖGER

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

En av de mer framgångsrika kampanjer som högern drivit är att kleta ihop islamismen och vänstern, för att anknyta till denna bloggs senaste inlägg om Fredrik Malm (LUF). Många är de alster som publicerats om Terroristkramare, både på engelska och på svenska, men mängden gör inte det hela mindre falskt.

Detta faktum borde ha fått fler att först och främst inse att den militanta (militaristiska) svenska liberalismen inte längre har något med den politiska mitten att göra utan står långt till höger på den politiska skalan, faktiskt en bra bit bortom dagens Nya Arbetarpartiet (suck!) Moderaterna.

Vad som dock kan vara svårare att få upp ögonen för är att islamismen historiskt sett har varit och förblir en renodlad högerideologi som oftast haft den sekulära vänstern, för att inte tala om kommunismen, som Fiende Nummer Ett. Något samarbete av vikt mellan islamistiska terrorgrupper och vänsterorganisationer finns helt enkelt inte dokumenterat.

Att då lyckas att få den fantasifulla ekvationen islamism + vänster = terrorkram att låta trovärdig är därför en smärre bragd på området propaganda och desinformation, t.o.m. i samma klass som att utmåla kritik av Israel som antisemitism.

Nej, islamism ligger mycket mer i linje med konservatism av klassiskt snitt och en nyliberal ekonomisk politik, öppet pro-kapitalistisk. Den reaktionära kvinnosyn som präglar islamismen har inte heller någon som helst parallell med någon känd vänsterideologi. Och självfallet har den ateistiska vänstern konstant varit måltavla för terror från islamister sedan långt tid tillbaka.

Det som idag är de Talibaner som svenska soldater nu riskerar att bli dödade av har sina rötter i islamistisk terror mot intellektuella och vänsterfolk i Afghanistan så långt tillbaka som 50-talet och tidigare. Idag finns det knappast ens kvar någon politisk mitten i Afghanistan eftersom de flesta även där har dödats av de fanatiker som USA finansierat så generöst sedan mitten på 70-talet och då kan vi naturligtvis glömma allt vad någon vänster heter.

Om vi - svenska folket - väljer att rösta in militanta folkpartister i regeringen så häller vi bara mer bensin på terrorbrasan. Häll istället denna bensin på den sprakande brasan (fp/lib) och rösta vänsterut!

Detta kan vara en bra påminnelse på 5-årsdagen av 11/9-9/11

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , + intressant.se

Inga kommentarer: