fredag, september 15, 2006

Folkpartiet, ett extremistparti? (c)? Till alla osäkra väljare.

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Två dagar kvar till valet. Är du osäker på om du skall rösta på (fp) eller något anat parti i Alliansen? Läs då hela denna blogg innan du bestämmer dig. Det tar lite tid, men det kan vara den bästa politiska aktivitet du kan ägna dig åt nu. Börja här. Sedan finns det en pil ner på sidan som leder vidare till nästa inlägg, framåt i tiden. Inte tillbaka till en politisk och ekonomisk djungel, som många liberaler drömmer om.

Rösta för ett vänligare, mjukare och mer humant Sverige på söndag! Även trogna socialliberala folkpartister kan dra sitt strå till stacken: stryk konsekvent de extrema ungliberalerna från ditt val och lyft fram de sansade humanister som finns kvar i partiet.

Den ökade ideologiska extremismen i Sverige har naturligtivs inte skapats av Folkpartiet. Dock har inget parti varit så lyhörd för dessa extremistiska stämningar i svensk politik. Det kan gälla invandringen, det kan gälla terrorismbekämpningen, avlyssning, synen på islam och muslimer i landet, viljan att gå i krig på USA:s och Israels sida, för att ta några exempel. Det finns inget parti som så skamlöst utnyttjat det faktum att även islam har infekterats av religiös extremism, militant islamism. Samtidigt som alliansen får draghjälp, värd miljoner, av kristen extremism !!!

De unga liberaler - folkpartister eller på annat sätt med en liberal etikett - som stått för denna våldsamma marsch högerut har helt anammat den politik som Vita Huset - och oftast även Likudregimen i Israel - proklamerar. Respekten för människoliv har helt suddats ut för dessa datorhökar och Israels och USA:s massmord i Libanon hyllas medan man aggressivt kräver att vi andra ensidigt skall fördöma "terroristerna", något som t.ex. även ett legitimt motstånd - tänk: fransmännen mot nazistockupationen - mot USA:s ockupation av Irak .

Denna extremism har inte på något vis stannat vid folkpartiet utan har krupit in i centerpartiet med en ordförande i partiets ungdomsförbund, tillika riksdagskandidat. I det överhettade ideologiska klimat som råder i liberala kretsar är det alltså legitimt för en centerpartist att skänka pengar direkt till IDF, Israels försvarsmakt! En röst på Federley (c) är alltså en röst på Republikanska partiet i USA och Likudpartiet i Israel. Dessutom ljuger den liberale gossen och påstår att han inte skänt pengar till Israels armé. En armé ingår som bekant i IDF. En röst på Centerpartiet i sig är också en röst som leder till ökad extremism i Sveriges riksdag och i regeringen, d.v.s. om den bisarra situation som en seger för alliansen.

Igår kväll kunde en av mer extrema bloggarna i det liberala lägret - louisep - så gott som helt oemotsagd stå i SVT:s Agenda och hävda att "idag känner sig liberal vilsna" och kan inte se Moderaterna som ett liberalt alternativ, eller ens känna sig riktigt hemma i det extrema Folkpartiet. Nog är dessa extrema liberaler vilsna alltid, men inte alls på det sätt som louisep och andra röster vill hävda.

Ett försök att råda bot på denna liberala vilsenhet har varit att starta (Klassiska) Liberala Partiet, ett än mer extremistiskt parti långt ut till höger där de ideologiska gränserna är än mer upplösta. Smakprov på de reaktioner som kan uppstå om man petar i denna liberala röta kan man hitta på Liberal Debatt (som nu tydligen helt styrs av KLP) och i inlägget Om Federley (C) - och en debatt med Jimmie Åkesson (SD)

Minst lika talande som de osakliga och osmakliga kommentarer på LD och hos louisep är att inte en enda liberal vill kommentera det som på denna blogg fått heta Oskereigate (via bloggar.se). Just nu öser man ut en massiv desinformation för att minimera och desarmera denna ideologiskt betingade Liberala Skandal. Detta är både oärligt och osakligt. Fredrik Lindholm (Iron Thorn) är inte längre en mycket framträdande liberal profil - som t.ex. var en av de mer aktiva rösterna på Timbros smedjan.com - utan en marginell figur som ingen haft kontakt med eller känner (länk till redaktör Slätt, Expressens ledarsida). Det hedrar dock på sätt och vis att louisep är osvikligt lojal mot Lindholm, men den ideologiska rötan blir naturligtvis inte mindre av detta.

Något rutten pågår alltså i det politiska Svea Rike.

Det är dags att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och alla andra som vill värna om Den Svenska Modellen att granska den extremism som gör sig bred i vårt land. Som framgår här så är det inte bara ut i de högerextrema partierna, som SD och ND, detta finns utan minst lika mycket i Folkpartiet och - hör och häpna! - Centerpartiet. Framförallt Lars Leijonborg har ett gigantiskt ansvar för detta ideologiska förfall - och givetvis hans ungliberala ledare Fredrik Malm - men en inte obetydlig skugga faller även över Maud Olofsson som ger sitt tysta bifall till denna extremism.

Rösta för ett Sverige fritt från extremism på söndag!

Andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: