torsdag, september 14, 2006

Liberala Partiet - Oskoreigate IV

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Låt oss börja med att konstatera att KLP, det (Klassiskt) Liberala Partiet inte är något annat än ett högst marginellt extremistparti. Det enda som kan hända utifrån det faktum att partiet nu deltar i riksdagsvalet är att det något mindre extrema Folkpartiet förlorar en handfull röster. Men många bäckar små .... så detta är naturligtvis inte att förakta i sig. En mindre röst på t.ex. Fredrik Malm är en ökad chans att undvika ett mer militant och militariserat Sverige.

Den på nätet allra mest synliga av Liberala Partiets fåtaliga aktivister är antagligen Timbros "prostitutionsexpert" Louise Persson, louisep, frihetsblogg etc. Det är svårt att tänka sig att någon annan blogg överträffar den PR-verksamhet för KLP som lousiep ägnat sig åt på sin blogg. Resultatet står dock inte i proportion till insatsen: "Och sedan ska man inte underskatta att flagga för det på egna hemsidor osv., har skickat till två personer som hört av sig. Inget jordskred, men ändå." som hon konstaterar på Liberalt Forum (länk nedan).

Dessutom tvekar inte louisep när det gäller lite fotarbete för Partiets framgång i valet: "Jag delar ut söder om söder, längs 18-linjen från Gullmarsplan till Farsta. Men de ska delas ut i vallokalerna väl? Ingen annanstans väl?" Som vanligt så delar hon på jobbet med Fredrik "den utvahlde" Lindholm: "Jag kan lägga ut i några förtidslokaler i Hägersten." Det är uppfriskande med människor som förstår att politik innebär hårt arbete! Dessutom är det rörande med solidaritet - nej, det blev vänsterklingande; lojal är man ju mot sin vänner, som Reinfeldt sagt angående Fp och spionskandalen! - som när lousiep känner sig manad att skaka liv i den sedan augisti tysta bloggaren Iron Thorn.

Vad står då detta Liberala Parti för? Hela manifestetet finns här, men jag nöjer mig med att citera följande lilla stycke:

Den stora skillnaden mellan Liberala partiet och de övriga partierna ses bäst som att vi inte vill påtvinga någon specifik central lösning uppifrån. Vi ser samhällsplanering som något som bäst utförs av medlemmarna i samhället, snarare än av diktat från politiker. Försäkringsfrågor som [dessa] löses lämpligen på den öppna marknaden eller via frivilliga sammanslutningar. Vi har ingen detaljerad vision att presentera där vi berättar vilken procentsats och vilket antal karensdagar som är lagom för att man skall klara sjukdomsperioder, fortfarande ha ekonomisk anledning att arbeta och ändå få systemet att gå ihop ekonomiskt. Den typen av centralplanering är precis vad staten inte klarar av, och inte skall syssla med.

Detta manifest är naturligtvis inget annat än ett socialdarwinistiskt credo! Nu skriver jag nödvändigtvis inte under på allt som dyker upp om man klickar på länken här till vänster, men man kan ju åtminstone meditera lite kring susnings "Socialdarwinism har mycket gemensamt med nazism. Nazisterna drev exempelvis avelshus där "friska" människor av ren "ras" skulle avlas."

Inte heller är det ett 100%-igt likhetstecken mellan socialdarwinism och anarkokapitalism, men banden och parallellerna finns där onekligen. Därför är det inte på något vis förvånande att hitta ett anarkokapitalistiskt manifest hos louisep! I viss mån förklarar det också Fredrik "den utvahlde" Lindholms intresse för fascisten Oskorei, som Lindholm kallar reaktionär anarkiskt, något som kan klinga väl i en anarkokapitalists öron., men Oskorei själv vill tydligen inte kallas sig för anarkist idag:

När jag själv var anarkist tyckte jag att Proudhon var märklig (”han är ju fan helt nazi”), men gradvis inser man att hans “märkligheter” har sin förankring i hur världen fungerar.

Det är som synes en ytterst intressant och komplex härva av ideologiska förvecklingar här. Det finns hur mycket material som helst att ta upp när det gäller Liberala Partiets ideologi och anhängarnas åsikter, men tiden räcker inte till. Därför avslutar jag med följande fullständigt häpnadsväckade citat från en viss Wolfenstein, som uppenbarligen varit drivande i partiet och dess tillkomst:

Det är sant att Iran inte utgör någont hot mot USA som helthet men en atombombsexplotion i New York kan inte vara så trevlgt. Men bakgrunden till att det är USA:s plikt att bomba Iran är att när mullorna tog makten så stals det oljerafenaderier från Amerikanska medborgare. Det var amerikanska företag som byggt upp oljeindustrin i Iran genom investeringar i landet och när mullorna tog makten så bestämde dom att det skulle förstatligas. Är det fel av USA att ta tillbaka det som stals av Iranska regeringen så implicerar det att man tycker att det är rätt att stjäla från Amerikanska medborgare.

Ja, det står faktiskt "... det är USA:s plikt att bomba Iran ..."! Här har uppenbarligen Folkpartiet gått miste om en utrikespolitisk begåvning värdig detta parti, men det är kanske inte för sent att locka tillbaka talangen Wolfen till fårskocken? Slumpen har gett råden där denna monstruösa historierevisionism förekommer rubriken "Den nya judeutrotningen". Nej, det handlar inte om Israels slakt av Libanons civilbefolkning utan om den kinesiska diktaturens förföljelse av Falun Gong-medlemmar, ett brott väl så angeläget att belysa, men se det tycker inte Fredrik Lindholm. Läs.

Det finns dock en äkta folkpartistisk riksdagskandidat till en hägrande plats som utrikesminister. Daniel Schatz har redan fått en plats där, åtminstone i fantasin och på bloggen Utrikesdepartementet. Han har gjort sig skyldig till följande inlägg på EXPRESSEN.SE/Ledare: Debatt: Syrien och Iran hotar freden. Nja, det är kanske lika troligt att den militante debattör Schatz tröttnar på det mesiga Folkpartiet och tar steget ut och försöker konkurrera med Wolfen om utrikesministerposten i Liberala Partiets skuggkabinett. Tack, det upskattar vi verkligen: ytterligare en extrem folkpartist mindre!

Andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

3 kommentarer:

demokratibloggen sa...

Jaha, vems är oljan? Är det amerikanska medborgare som äger irans olja också? Är det inte amerikanska företag som nu helt ogenerat lag rabarber på Iraks oljeresurser? Eller har man även där bara tagit tillbaka vad som tillhör amerikanska folket? Hur okunnig och historierevisionistisk får man vara som Liberalpartist? Tydligen utan alla gränser.

Har du inte den blekaste aning om Irans historia? För det första så var det britterna som byggde upp oljeindustrin i Iran. Sedan lät man iranska arbetare leva under slavliknande förhållande fram till början av 50-talet då EN DEMOKRATISKT VALD REGIM, en av de första i den delen av världen, bestände sig för att nationalisera hela rasket. Det var inte bara omsorgen om arbetarna utan säkert var det viktigare att britterna mer eller mindre STAL oljan från Iran, d.v.s. man betalade nästan inget till det iranska folket för att man fått exploatera landets viktigaste naturtillgång.

Det gjorde naturligtvis de brittiska tjuvarna upprörda och man började trixa i landet. Då var iranierna inte dummare än att de utvisade de brittiska diplomater som inte var annat än subversiva agenter. USA stod först på Irans sida då man såg med blida ögon på nationalistiska förlopp i tredje världen, men i och med att Eisenhover kom till makten så tog USA över det utbyggda engelska spionnätet i landet och ganska snabbt störtade den demokratiskt tillsatta regimen och pytsade upp Shahen på påfågelstronen igen. Med massivt USA-stöd införde Shahen en terrorregim som förföljde alla former av opposition i landet. SAVAK, Iran "säkerhetspolis" hörde til de grymmaste statsterroristerna i världen.

När sedan Aytollorna kom till makten så var redan det iranska folket arga på USA för att man blivit bestulna på sin demokrati 1953, men den typen av stöld verkar du inte bry dig om, eller hur? Skall vi nu ge Iran rätt att bomba USA för att man 1953 blev bestulna på sitt demokratiska statsskick? Nej, jag tänkte väl det. (Jag är lika lite förtjust i den fundamentalistiska regimen i Iran som man kan begära, men det har alltså sina randiga skäl att vi nu sitter med denna situation som vi har idag.)

demokratibloggen sa...

Jaha, nu har jag läst på tantRand.org. Vilka galningar det finns! Hör här:

---citat----The first country to nationalize Western oil, in 1951, was Iran. The rest, observing our frightened silence, hurried to grab their piece of the newly available loot.---slut citat---

Hypotetisk analogi: Svenskarna var en gång i tiden ett otekniskt folk och sålde exploateringsrätten för landets guld till amerikanska företag. När det gått några årtionden och svenskarna blivit lite mer medvetna insåg man att man mer eller mindre skänkt bort sitt guld till amerikanerna. När sedan inte amerikanerna ville betala mer så tog man rätt och slätt tillbaka Det Svenska Guldet från dessa plundrare. Eller stal man även där Amerikanskt Guld?

demokratibloggen sa...

Jag får nu svårt att välja mellan okunskap eller lögn. Varifrån har du fått för dig att det skulle ha varit en "muslimsk teokrati" som störtades i CIA-kuppen 1953? Är även detta fantasifoster något du läst på någon amerikansk propagandasajt?

Sök på nätet efter Mossadegh så får du veta mer om denne sanne demokrat. Mossadegh var alltså den premiärminsiter som CIA-kuppen störtade.

Kunskapen är altså obefintlig. PÅ sidan

http://www.lewrockwell.com/hornberger/hornberger21.html

kan man bl.a. läsa

--citat--In his time, Mohammad Mossadegh was a titanic figure. He shook an empire and changed the world. People everywhere knew his name. World leaders sought to influence him and later to depose him. No one was surprised when Time magazine chose him over Harry Truman, Dwight Eisenhower, and Winston Churchill as its Man of the Year for 1951.--slut-citat---

Karln var ju för tusan inte ens religös, så vitt är känt!!