tisdag, september 12, 2006

Förvirrat hos Ingerö (fp/lib)

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Eftersom Johan Ingerö som politisk sekreterare hos folkpartiet åtminstone har rumpan i Lejonets kula - Leijongate! - så är han onekligen en direkt del av den liberala kultur som lider av svår självantändning (fp/lib). Dessutom var Ingerö en av de två folkpartistiska bloggare som mest figurerade i röran kring Lars Danielssons påstådda kärlekshistoria, så nog anar man en liberal skandalunge här.

Uppenbarligen var det någon som ansåg Ingerös dåvarande blogg - RightOnline - obekväm eftersom den togs bort vid samma tidpunkt. När det också kommer att framgå att Ingerö spelar en framträdande biroll i nästa Stora Skandal (fp/lib), som vi lämpligen kan kalla Oskoreigate, så är det inte fel att ta en liten snabbtitt på vad som försiggår på Ingerös blogg.

Ett färskt inlägg med namnet Politik som boxning är en närmast perfekt självbiografisk beskrivning av den mentalitet som råder bland självantändande liberal i allmänhet och på Ingerös blogg i synnerhet: Slå först, slå hårt och strunta i om du träffar rätt enligt reglerna. Det enda som Ingerö har att säga om 9/11 är så kortfattat att inlägget citeras i sin helhet här:

Monday, September 11, 2006

Minnet av 9/11... ...hedras på sedvanligt svenskt vis i gratistidningarna. Metro kör en krönika av Göran Greider (vars första kommentar efter terrorangreppen var att klaga över att nyheterna visade bilder på jublande palestinier) och i City skriver Ali Esbati och Amineh Kakabaveh om problemet med...terrorbekämpning. Charmigt och bra sätt att minnas de tretusen mördade människorna på. Verkligen.
posted by Johan Ingerö at 2:12 AM

Detta var så talande att signaturen "om" - "självantänding (fp/lib)" är efternamnet som oftast används :-) - tyckte att en liten kommentar var på sin plats:

Anonymous (= "Om Självantändning fp/lib") said... Är det inte ett bra sätt att minnas offren den 11/9 genom att använda den grå klump vi fått mellan öronen? Hur kommer du själv att minnas det ofantligt större antal människor som dött i Irak genom USA:s högst originella sätt att "minnas" 9/11, d.v.s. genom att klumpa ihop den islamistiska HÖGERN med en av samma grupper (al Qaida etc) hatad vänsteraktig diktator? mvh självantändning (fp/lib)

Sedan kommer en förvirrad och kryptisk kommentar som någon form av respons på kommentaren ovan:

Petter said...

Kära Självantändning, Andas lugnt. Du behöver Litium. Ta nu din medicin. Mer hjälp hittar du här (Länk till sjukvårdsupplysningen)

Denne "petter" verkar uppenbarligen anta att denna blogg produceras i Bagdad eller något annat helveteshål i Irak där det själsliga välbefinnandet hos befolkningen är dåligt, minst sagt. Det hela blir då extra cyniskt eftersom varken mediciner eller professionell hjälp verkar finnas att få för alla irakier som lider av post-traumisk stress och ångest tack vara det kaos som USA.s ockupation släppt loss i landet.

"post-traumisk" är naturligtivis en underdrift eftersom det ännu inte finns något efter eller ens ljusning i det permanenta trauma så drabbat landet. Det finns alltså inga som hest tecken på att det krig som Ingerö och andra liberaler så ivrigt förordat och hyllat kommer att bli mindre plågsamt inom överskådlig tid. Snarast tvärtom.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: