lördag, september 16, 2006

Gyckel mot liberalt HYCKEL!

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Åhhhhh, så befriande med lite humor och satir! Via Samtal med Judith hittar jag den för mig helt okända bloggen Gycklargruppen där man bl.a naglar fast liberalen Johan Norberg vid gyckelhjulet. Lysande! Jag tar mig friheten att citera ett styckte ur denna vansinnigt roliga och träffande text:

Vi på Gycklargrvppen vet lika väl som ni att vore det så att världen regerades av Johan och hans likar så skulle ett slags Mammons vilda anarki råda, med fri handel(!) utan regvlationer (!!) för alla slags varor och tjänster (!!!) över alla gränser (!!!!) och därtill, som en följd, ett slags självförverkligandets tyranni där alla människor löses från sin tilldelade skråtillhörighet (!!!!!) och tvingas leva i en tillvaro som styrs av "marknadens krafter" utan överinseende av kungar, feodalherrar eller påvar(!!!!!!!!). I en sådan värld skvlle plakatmålare, rabattkvpongsstrateger och taskspelare styra samhället i det fördolda, medan alla andra människor, trälar som kardinaler, skulle hvka under köpenskapens diktatvr, vtan att ha något att sätta emot. Köpenskap, mina vänner, det ägnar man sig åt i ett för ändamålet inrättat stånd. Resten av mänskligheten måste brvka jorden, kriga och regera eller verkställa Gvds ord. Annars blir vi alla köpmän och prostitverade på samma gång, och vem ska då sätta rovor på bordet, skicka avlatsbrev och knacka in kättarnas skallar? Va? Vavava?

Det är natruligvis så ett gyckelhjul skall snurras! Antagligen den bästa och mest effektiv bensinen på brasan modell självantändning (fp/lib). Tyvärr har inte Gycklarna fokuserat så mycket på Leijonborg, men väl flera inlägg om Det medeltida Folkpartiet. Läs, le och skratta!

Denna blogg kan bara bjuda på fakta och analyser mot Den Liberala Hycklargruppen som i Oskoreigate (via bloggar.se)

andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: