onsdag, september 13, 2006

Liberalfavoriten Oskorei om 9/11

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Det är onekligen ett gigantiskt nederlag för hela den politiska debatten i Sverige när en Genuin Högerextremist - för något annat är inte Oskorei rent ideologiskt - framstår som en nyanserad betraktare av samtiden, jämfört med de monomana megafoner som helt tagit över det liberala lägret. - Notera att detta omdöme gäller ett (1) inlägg från Oskorei som diskuteras nedan.

Om man läser Oskoreis senaste inlägg 11/9 och dualismen utan att titta på resten av hans ideologi så framstår just detta som en både klok och lovvärd analys. T.o.m. av en typ som man skulle vilja se oftare både till vänster och höger. Den dualistiska världsbild - ont mot gott - som både Bush och fundamentalistisk religion förespråkar har varit förödande för världspolitiken efter 911.

Men nu behöver man inte gå så mycket längre än till de två kommentatorerna på enbart detta enskilda inlägg för att se vilket sammanhang man hamnat i: nationaldemokraten Dan Eriksson och den mer svårplacerade Anarken, som dock är en Nationalist, även han med länkar till bl.a. Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. I ärlighetens namn bör det dock påpekas att han även länkar till "vänstern" som t.ex. fib/kulturfront (om det nu skulle vara en merit).

Vad som skiljer högerextremisten Oskorei och hans text om dualismen och t.ex. Israeldemagogen Fredrik Malm (LUF) och hans alster Vänsterns vänner (som jag diskuterade mer i En suspekt Fredrik Malm (fp/lib) ) är att Oskorei försöker visa fram tillvarons komplexitet medan Fredrik Malm och hans liberala vänner försöker göra om den till en svart-vit karikatyr.

Kanske är det denna sida hos Oskorei som tilltalar den ganska så komplexe Fredrik "Iron Thorn" Lindholm? - Jag tror dock inte det, eftersom han sällan är nyanserad själv. - Men att gå därifrån till att ha samröre (må så bara vara online) och att reservationslöst lovprisa Oskorei - utan att rakt upp och ner redogöra för hans ideologiska hemvist - det borde få liberaler värda namnet att höja både ögonbryn och stämma. Men tydligen inte.

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag lämnade Nationaldemokraterna och nationaldemokratin bakom mig för över 18 månader sedan.