söndag, september 10, 2006

En suspekt Fredrik Malm (fp/lib)

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Det ser ut som om Liberala Ungdomsförbundets ordförande Fredrik Malm klarar sig helskinnad genom spionskandalen (LUF). Nu har dock Malm, som ordförande i LUF det politiska och moraliska ansvaret för att en militant mentalitet spritt sig som en löpeld bland ungliberalerna och övriga LUF-sympatisörer.

Det senaste alstret på Malms blogg - Vänsterns vänner - visar faran av en fantasifull bild av världen kombinerad med en aggressiv mentalitet som inte tolererar andra åsikter och en nyanserad debatt. Faktum är att detta senaste inlägg på temat (vänsterns) terroristkramare avslöjar en mängd liberala förvrängningar och grova överdrifter. I själva verket utgör det en så bra utgångspunkt att det krävs flera inlägg för att ge en tillräckligt nyanserad motbild.

För det första är Fredrik Malm en hängiven anhängare av ett självständigt Kurdistan. Oavsett om man tror att en fragmentisering av Mellanöstern är lösningen på kurdernas problem eller ej, så är det inte svårt att dela Malms omtanke här. Kurderna är ju som bekant måltavla för en avsevärd förföljelse från de stater där de bor. Inte minst Turkiet har gått skoningslöst fram mot kurderna.

Nu hör det ju dock till saken att kurdiska grupper använt sig av TERROR för att främja sin sak. Skall man vara konsekvent så bör man väl kritisera även kurderna för detta val, men det verkar inte bekymra Malm. Den enda terror som är dålig är den som kommer från arabiskt eller muslimskt håll och riktar sig mot USA och/eller Israel. Detta är ju helt i linje med den dubbelmoral som vuxit sig fram sedan Reagan och Thatcher hyllade afghanska terrorister som Frihetskämpar och fördömde andra frihetskämpar som Terrorister.

Nästa gigantiska problem för Malms ensidiga fördömande av enbart islamistisk terror är att det är de ideologiska fränder han och hans gelikar har i USA och Israel (läs: Republikanerna och Likud) som har närt och ibland t.o.m. skapat dagens terrororganisationer. Svenska liberaler och andra hökar ondgör sig över Iran, Talibanerna, Hamas, Hizbollah, Muslimiska Brödraskapet och liknande måltavlor och glömmer all den omtanke både USA och Israel riktat åt detta håll, d.v.s. fram till den 11 september 2001.

Eftersom detta område har suddats ut av en massiv desinformation – och frånvaro av information – så krävs det som sagt en mer detaljerad historieskrivning. Låt oss då bara som inledning konstatera att det bästa sätt att värna om Terrorismens fortsatta expansion från svenskt håll, det är att rösta in Folkpartister av den typ som Fredrik Malm utgör.

Den bästa källan för en djupare förståelse av islamismens framväxt som en allierad till väst är boken Devil’s Game av Robert Dreyfuss, ett verk som kommer att dyka upp här då och då under nästa vecka.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: