lördag, september 16, 2006

Liberalism, feminism, våld mot kvinnor och prostitution - Oskoreigate IX

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Rösta mot extremism. Rösta mot alliansen.

Detta är en direkt fortsättning på Alliansens stöd för våld mot kvinnor (och barn) där den destruktiva påverkan som hyllningarna till en våldsideologi - Krig är rätt och nödvändigt - snart leder till en allmän uppluckring av den moraliska urskillningsförmågan.

Vidare är det ytterligare ett inlägg i serien Oskereigate (via bloggar.se)

Louise Persson är vänlig nog att än en gång demonstrera den liberala taktiken att aldrig diskutera sakfrågor utan istället undvika dessa genom att försöka utmåla en kritisk granskning av 1) en person som aktivt deltar i Liberala Partiets valkampanj och 2) samtidigt är en högst offentlig person genom att regelbundet exponera sig i media - nu senast i Agenda - som någon form av personförföljelse. Vi får se om jag senare hinner med ett direkt svar till Louise Persson om hennes fula taktik (som finns långt ner på sidan här).

Jag citerar därför ett centralt stycke i denna bloggs analys av Oskoreigate: (från Flörtar liberaler med nationaldemokrater?)

Vem är då denne Fredrik Lindholm? Om inte annat så har han uppenbarligen sedan lång tid befunnit sig mitt i den liberala smeten och har ett fint umgänge. Om vi går ett steg tillbaka i kedjan som lät oss stifta bekantskap med Oskorei så hittar vi den bloggare som nästan alltid figurerar ihop med Lindholm: Louise Person, mest känd som Timbros expert på prostitution i fotbollssammanhang. Ett litet smakprov på debatten om detta Liberala Initiativ - släpp hororna lösa, det är VM! - finns här. I vilket fall som helst så släpptes Louise Persson lös i debatt med Gudrun Schyman i radion.

Louise Persson har ägnat mycket svett och möda åt att förringa detta faktum att hennes vapendragare Fredrik Lindholm rekommenderat den fascistiske bloggaren Oskorei. Låt oss därför backa och titta på exakt vad det var som Lindholm fann så intressant hos Oskorei, något som skedde i inlägget Intressant nystartad blogg, publicerat den 26 juli, 2005:

Oskorei är en reaktionär anarkist och mycket läsvärd. Några guldkorn från olika inlägg: Jag är patriarken

Vi kan börja med misshandeln, som ofta används som det mest tydliga exemplet på mansmakten. Men tyvärr, Margareta, det är inte bara män som misshandlar, och det beror inte på "patriarkatet". Följande lilla citat kan bevisa detta: "I en studie från slutet av 1970-talet publicerad av forskarna Linda Nisonoff och Irving Bitman uppgav 15,5 procent av männen och 11,3 procent av kvinnorna att de blivit slagna av sin partner.

......

Könskvotering

Vilken glädje har de 99,99% av alla kvinnor som inte sitter i någon styrelse av att 0,005% av befolkningen, som råkar dela deras könstillhörighet, får ta en genväg genom kvotering och stiga in i styrelserummen? Får de plötsligt högre lön, minskad risk att bli våldtagna eller misshandlade, eller vad är det den elitfeministiska regeringen inbillar sig. Som vanligt när vår regering försöker gynna "svaga grupper" är det bara en liten grupp med överklassmänniskor man gynnar, i detta fallet överklasskvinnor.

Ett av Louise Perssons små knep för att undvika en saklig och faktabaserad debatt har varit att misstänkliggöra bruket av Google. Låt oss därför göra detta med besked och visa hur Tmbros protitutionsexpert och liberalen loiusep, den inte minst på Timbros smedjan.com välkände liberalen Fredrik Lindholm och fascisten Oskorei hyllad av många hela vägen från Lindholm till den mest extrema högern vi har i Sverige (och säkert även internationellt):

Om prostitution:

Om feminism:

Louise Persson, Fredrik Lindholm och Oskorei har naturligtivs inte helt identiska åsikter på dessa två områden, men det finns tillräckligt tydliga paralleller för att en gigantisk varningsklocka borde ha hörts för länge sedan. De tre huvudaktörerna i Oskoreigate är både sofistikerade och ganska snårig och motsägelsefull tänkare och skribenter; det krävas alltså ett visst arbete för att genomskåda de bakomliggande ideologiska likheterna.

Det är nu mindre än ett dygn kvar innan vi skall rösta för Sveriges framtid och roll i världen så det är naturligtvis bara att beklaga att tiden inte räcker till för att bringa reda i detta träsk. Just denna demokratiska tradition - hur urvattnad den än blivit - är en av hörnpelarna i vår värld och där skall jag än en gång citera den högerextremistiska bloggen Svinstians hyllning till Oskorei:

Sanningssägaren, krigarkasten och barnakärleken

"Men måste Folkets marsch vara detsamma som en folklig marsch? Den tunga ideologiska kanonen Joakim "Oskorei" Andersen från Borås påminner om att folket faktiskt aldrig kan skydda sig själva eller veta sig eget bästa. Därför måste den nationella eliten agera i deras ställe. Detta har historien bevisat, och Oskorei plockar fram religionhistorikern Dumezil för att bevisa sin tes."

För att inte louisep skall få ytterligare en chans att blanda bort korten så upprepar jag - för n:te gången - att jag varken tror eller har skrivit att hon och Fredrik skulle vara fascister eller nazister. Däremot anser jag att dessa bloggare - och en majoritet av de liberala bloggarna - har drabbats av en akut självantändning (fp/lib) och förlorat de moraliska och ideologiska kompasser som vi tidigare har ansett vara viktiga i vårt land.

Vad har nu Lars Leijonborg, Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund och deras respektive partier med detta att göra? Mycket. Precis som i fallet med den draghjälp som alliansen fick av den kristna extrema och fundamentalistiska sekten Plymouthbröderna så har naturligtvis alliansen haft stor glädje av dessa extrema/militanta liberaler. Dessutom står flera av dessa ungliberaler på folkpartiets valsedlar för riksdag, landsting och kommuner. Kort och gott: stoppa extremismen. Rösta på de rödgröna.

andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , gudrun schyman, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: