tisdag, september 12, 2006

CUF-liberalism och verkligheten

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Följande lilla dialog mellan Fredrik Federley, ordförande i Centerpartiets Ungdomsförbund, och denne bloggare kan vara värd att återge som ytterligare ett fall av liberal självantändning:

självantändning (fp/lib) said...

Kul att du har trevligt! Kanske vore det inte så dumt att hinna med att i detalj berätta om vilken utrikespolitikpolitik du kommer att driva om du kommer in i riksdagen. När vi nu vet att du ger bidrag till Israels armé så är vi många som undrar om du även kommer att vilja ge pengar till USA:s armé. Kanske t.o.m. skattebetalarnas slantar? mvh självantändning (fp/lib)

Federley said...

Tack Per! Självantändning, för det första gick pengarna inte till en armé. För det andra tror du ens att det finns någon sannolikhet i din frågeställning? På onsdag kommer jag och Ida Gabrielsson att ha en debatt om utrikespolitiken. Var är ännu inte klar. Kom förbi då så får du säkert svar på både en och annan fråga.

11:31 AM
självantändning (fp/lib) said...

Tack för ditt svar, Federley Men nog var det ett lite väl hårklyveri att hävda att pengarna inte gick till "en armé"?? IDF, d.v.s. Israels Försvar är naturligtivs MER än enbart en armé, men nog ingår det väl även en armé? Hade missat DN den 20/7: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=560579 "Federley: Inga fler donationer" Ordföranden för Centerpartiets Ungdomsförbund, Fredrick Federley, har ägnat den senaste veckan åt att försvara sitt beslut att donera pengar till det israeliska försvaret." OK, nu - men först NU - kan jag då anta att en donation till det amerikanska försvaret från dig är utesluten :-) Ser fram emot din debatt med Ida mvh självantändning (fp/lib)

Nu råkar undertecknad tycka att Fredrik Federley har en avsevärt trevligare framtoning än de ideologiska vännerna i LUF, FP och andra tydliga varumärlta liberala kretsar. Detta hindrar dock inte att man rent ideologiskt placeras Federley i samma "extremliberala" läger som resten av ungliberalerna. Inte minst verkar han att ha samma fria förhållande till verkligheten och fakta. Hur en USA- och Israelmegafon som Federley kunnat hamna i toppen av CENTERPARTIETS - center = mitten! - Ungdomsförbund är en gåta som CP:s partiledning kanske bör fundera över. Maud? Upptagen med att släta över Leijonborgs falnande image?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: