torsdag, september 14, 2006

Liberalen Malm: SD är ett LO-parti

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Liberal självantändning resulterar bl.a. i en total oförmåga att se skogen för bara träd och inte minst att se extremismen och den ideologiska uppluckring som pågått sedan lång tid tillbaka i de egna leden. Fredrik Malms inlägg på Svenska Dagbladets Brännpunkt är ett lysande exempel på detta: Främlingsfientligt i riksdagen?

Jag ifrågasätter inte de siffror och argument som Malm för fram om att det till en stor del är från LO-leden - "arbetare" - som Sverigedemokraterna hämtar sina väljare. Det är ju ett klassiskt mönster att fascistiska rörelser hämtar fotfolket från det som gång i tiden så vackert benämndes De Lägre Sammanhällsskikten. Ett annat klassiskt mönster är också att detta fotfolk - stormtrupperna - manipuleras och exploateras av krafter som definitivt inte har någon proletär bakgrund.

Malm avslutar med följande gränslösa hyckleri:

Om det blir högljudda populister eller ansvarsfulla makthavare som får bestämma efter valet avgör väljarna.

Om det är något etablerat parti i Sverige som odlat en kultur där högljudda populister fått ta stor plats och därmed knuffat bort den traditionella liberala kultur som en gång genomsyrade (fp), så det just Fredrik Malms Folkparti! Malm har ju själv visat sig vara just en högljudd populist med totalt verklighetsfrämmande utfall som Vänsterns vänner, något som kommenterades i denna bloggs En suspekt Fredrik Malm (fp/lib).

Det som är än mer betänkligt är att denna högljudda liberala populism - där man fört in "invandrarfrågor" på ett sätt som tilltalar rasister - verkar vara bottna i just det som Malm argumenterar mot i SvD: att flirta med potentiella väljare som kan tänka sig att lägga en röst på Sverigedemokraterna. Se mer i inlägget Flörtar liberaler med nationaldemokrater? på denna blogg och Flörtar Folkpartiet med Sverigedemokraterna?blogdizz.

Det som är ännu mer betänkligt är att liberaler - inklusive anställda på Folkpartiet som den politiske sekreteraren Johan Ingerö - helt ogenerat kan frottera sig med en liberal bloggare - Iron Thorn - som öppet och klart deklararerat sin uppskattning av en högerextrem blogg som Oskorei. Malm påpekar helt korrekt att Sverigedemokraterna utesluter sjok av medlemmar. Var har dessa uteslutna medlemmar tagit vägen? Jo, i huvudsak till det än mer extrema partiet Nationaldemokraterna. Vilket parti ligger mest i linje med den fascistiska ideologi som Oskorei för fram? Jo, givetvis Nationaldemokraterna.

Läs mer om liberal stenkastning i fascistinfekterat glashus:

Oskorei - favoritideolog (typ: nasse) för liberaler, SD och ND

Flörtar liberaler med nationaldemokrater?

Liberalskandalens utbredning - Oskoreigate III

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: