måndag, september 11, 2006

Oskorei - favoritideolog (typ: nasse) för liberaler, SD och ND

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Eftersom det landade ett kuvert från Nationaldemokraterna i brevlådan idag så kan det vara dags att så smått börja titta på nästa stora liberala skandal, men en sak i taget.

Det är ju glädjande att vi har ett fungerande demokratiskt system i Sverige så att även extremister som Nationaldemokraterna får sin sak prövad i ett val. Sedan har jag ärligt talat inte den blekaste aning om detta med demokrati är en hjärtefråga för ND eller om man planerar att göra en Hitler. Så at säga, och införa ett totalitärt system när man fått makten (något som jag inte tror kommer att inträffa).

En bloggare som kallar sig Oskorei har fått en allt större uppmärksamhet, något som han åtminstone rent principiellt förtjänar eftersom han torde vara en av Sveriges mest ambitiösa och pålästa bloggare. Bortom principerna så är dock Oskorei en ren och skär fascist av ett sällan skådat slag, i varje ett nytt fenomen för sign självantändning (fp/lib).

Så här skriver SD-bloggen Svinstian om Oskorei i inlägget Sanningssägaren, krigarkasten och barnakärleken

Men måste Folkets marsch vara detsamma som en folklig marsch? Den tunga ideologiska kanonen Joakim "Oskorei" Andersen från Borås påminner om att folket faktiskt aldrig kan skydda sig själva eller veta sig eget bästa. Därför måste den nationella eliten agera i deras ställe. Detta har historien bevisat, och Oskorei plockar fram religionhistorikern Dumezil för att bevisa sin tes.

Kärleken mellan SD, ND och Oskorei verkar vara ömsesidig. Robert Almgren, Nationaldemokraternas femte namn på riksdagslistan och ungdomsförbundets ordförande är en flitig gäst hos Oskorei. Joakim "Oskorei" Andersen bemöter intresset så här:

oskorei said, september 3, 2006 at 16:35

Robert: Tack för det vänliga omdömet. Jag läser som bekant dina artiklar på ND och NDU med stor behållning också (för att ta ett par favoriter: http://www.nd.se/ni/visa/default.asp?kolID=27 och den om din brevvän (som jag inte hittar nu)). Det är väldigt inspirerande när man ser den höga nivån på svenska nationalister som trots medias bild av det hela finns.

En av de bästa sätten att tillbringa en del av tiden fram till valet är alltså att sätta sig ner och låta Oskorei ge en bild av vilka ideologier som faktiskt finns i vårt land och som tydligen också har en stark lyskraft för vissa liberala hjärtan. Detta skall vi snart titta på mer i detalj, men varför inte börja med Oskoreis hyllningsartikel till den utmärkta väl fungerande organisationen al Qaeda:

Islamisterna som organisatoriska innovatörer

Häromdagen skrev jag att vänstern tillhör historien, att det i en postmodern och transnationell värld är Guillaume Faye och Usama bin-Laden som visar vägen, och att al-Qaeda har utvecklat mycket välanpassade organisationsformer för den nya tid vi lever i. Med detta menade jag inte att vi ska kopiera al-Qaedas metoder på detaljnivå (exempelvis ska vi inte spränga flygplan eller hus i luften), utan att det är på en mer övergripande organisatorisk nivå man kan lära av islamisterna. Jag kommer inte att lägga in några moraliska aspekter i dagens analys, då det tenderar att försvåra förståelsen av samhällsfenomen.

" … att inte lägga in några moraliska aspekter …. " kan kanske vara ett av skälen till att även mycket militanta liberaler av svensk modell inspireras av - eller åtminstone tolererar och tiger - en fascistisk extremist som Oskorei.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: