onsdag, september 13, 2006

Liberalskandalens utbredning - Oskoreigate III

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Del I: Oskorei - favoritideolog (typ: nasse) för liberaler, SD och ND

Del II: Flörtar liberaler med nationaldemokrater?

Innan vi går vidare på detta specifika område, låt oss backa till det första inlägget på denna blogg: sakfrågor? ideologi! Den övergripande skandalen är naturligtvis att svensk politisk kultur har mynnat ut i en valrörelse år 2006 där ideologiska frågor - som t.ex. vad vill ha för värld? - helt sopats under mattan. Det finns därför ingen beredskap, inga referensramar som gör det möjligt att sätta in en enskild händelse som fp-spionaget i ett ideologisk sammanhang.

Denna blogg menar att denna potentiellt kriminella handling bara var den snabbt förbiblixtrande toppen av en ideologiskt isberg - kallt och hårt! - som odlats helt öppet i liberala kretsar under många år. Hur har t.ex. en folkpartistisk politisk sekreterare - Johan Ingerö. fp-kansliet i Stockholm! - helt öppet kunnat frottera sig med en person - Iron Thorn - som rekommenderar en tydligt högerextrem ideolog som Oskorei?

Hur har Timbro - via NMI, Näringslivets Medieinstitut, kunnat anlita en liberal - Louise Persson - som lika öppet tar ställning för allt vad denne Iron Thorn företar sig? Svaret är naturligtvis att den liberala självantändningen suddat ut allt politiskt omdöme hos en långt större grupp aktörer än vad som framkommit i den svenska politiska debatten. Och nu åter över till Oskoreigate III:

Huvudpersoner i Oskoreigate är naturligtvis Fredrik Lindblom (Iron Thorn) och Louise Persson (digital prozaq), men dessa två liberaler är som redan framgått väl förankrade i ett nätverk bestående av andra liberala varianter. Som redan framgått har duon haft flitigt utbyte med flera folkpartister som Johan Ingerö, Erik Svansbo och Mathias Sundin. Men först backar vi en gång till.

Del II av redovisningen av Oskoreigate startades med att hänvisa till Fredrik Krohnmans Flörtar Folkpartiet med Sverigedemokraterna. Låt oss bara snabbt titta på det "svar" som Iron Thorn levererade i inlägget Stort genombrott i forskningen kring artificiell intelligens!

Som framgår där så "diskuterades" detta inlägg i inte mindre än 36 kommentarer och det är "sakfrågor" av så stor vikt som vem är vem i Expo o.s.v. men förekommer det någon ideologisk diskussion? Var det t.ex. en enda liberal - eller annan läsare - som visade att Lindholms försök att jämställa Sverigedemokraterna med Socialdemokraterna borde granska, kanske t.o.m. ifrågasättas? Nej, inte en enda person tyckte att detta var uppseendeväckande eller värt en fördjupad diskussion.

Frånvaron av all diskussion blir särskilt anmärkningsvärt när den som är mest aktiv i diskussionen är Richard Slätt på Expressens ledarredaktion! Dessutom är alltså Slätt, som det framgår av kommentarer och hans blogg - medarbetare i organisationen Expo, som påstås vara mot all rasism och främlingsfientlighet. LUF:s ordförande Fredrik Malm har också varit redaktör på Expo, så opartiskheten under den perioden kan starkt ifrågasättas. Låt oss hoppas att detta förbättrats.

Varför har då inte en i allra högsta grad offentlig debattör som Richard Slätt ingen bredare referensram som gör att han kan ifrågasätta Fredrik Lindholms värsta övertramp som:

Självgott skitsnack från en som haft ett långt engagemang i socialistsekten (med sossepengar) eXpo.

Så vem fan orkar bry sig ens i efterhand om någon sketen österrikisk kryptonazist? Men att orka uppröra sig över att socialdemokrater samarbetar med kommunister är det ingen som orkar bry sig om.

Och det är inte första gången Krohnman har visat vilken ball antinazist (läs: socialisternas nyttige idiot) han är. I bloggposten Gå direkt till språktest utan att passera alliansen steks den gamla pyttipannan från förra valrörelsen upp.

Efterssom han är oförmögen att räkna ut vad han har gjort för tankefel när han jämför Folkpartiet med nationalsocialister så är det enda sättet att utsätta den fyllskallen för en ultrarealistisk simulering av nationalsocialism i sitt esse.

Ni kan tänka er vilket hallå det hade blivit om Lilly Näslund hade varit nationalsocialist... Man hade i princip förklarat undantagstillstånd och bett USMC om att hjälpa till att bekämpa detta hot mot demokratin.

Här är ett videoklipp från 30/11-86. Man måste vara kraftigt ideologiskt förvirrad för att se dessa personer som ett politiskt hot: (video med nynazister)

Det är naturligtvis en korrekt analys - anno 1986 - att dessa personer då inte utgjorde och kanske inte ens ännu utgör ett reellt politiskt hot, men med övergripande ideologisk inspiration och vägledning som levereras av den av Linderholm så varmt rekommenderade Oskorei så ökar naturligtvis hotet exponentiellt. Oskoreis högtravande hyllningar till en svunnen Indo-Arisk kultur filtreras snart ner till ett genuint rashat hos de "ofarliga" skinnskallar som Lindholm vill få oss att tro på.

Kanske borde redaktör Slätt, Expressen och Expo, ta sig en ny titt på den självantändande krutdurk som han så obesvärat balanserade på i augusti, valåret 2006? Och kanske borde alla liberaler skapa sig en second opinion angående den katt som så fritt fått röra sig bland de folkpartistiska och på annat sätt liberala hermelinerna?

Ja, denna blogg återkommer under dagen med den i förra avsnittet utlovade granskningen av Oskoreigate och Liberala Partiet. Det är en intressant studie, oavsett hur marginellt KLP, Klassiska Liberala Partiet, än må vara. Än så länge!

Andra bloggar om den GIGANTISKA liberala skandalen: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: