tisdag, september 12, 2006

Flörtar liberaler med nationaldemokrater?

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Fredrik Krohnmans Flörtar Folkpartiet med Sverigedemokraterna? på ”halvhjärtat moderata” blogdizz väckte lite - alldeles för lite! – uppmärksamhet när det publicerades. Eftersom inlägget snuddade vid och rörde om i den självantändande mentalitet som suddat bort omdömet hos stor del av (unga) folkpartister och andra liberaler så skall vi titta lite på det här. Vi måste komma ihåg att det ytterst är partiledare Leijonborg och andra höjdare inom partiet som Fredrik Malm som ytterst bär ansvaret för vad fotfolket sysslar med. Läs alltså flörtanalysen på blogdizz.

Detta är en direkt fortsättning av inlägget Oskorei - favoritideolog (typ: nasse) för liberaler, SD och ND så om du vill följa med här så läs detta!

Ett tips betyder så mycket! Just ett litet tips ledde mig till följande mycket intressanta länklista på bloggen Iron Thorn som publiceras av en KTH-student som heter Fredrik Lindholm:

So Fucking Liberal Peter vs dumheten Right Online (idag bara Johan Ingerö) Wolfenstein Oskorei

Det visar sig då att So Fucking Liberal och Right Online (Johan Ingerös första blogg) är döda, Peter vs Dumheten inte uppdaterats sedan december 2005 och alltså att det bara de två sista fungerar. Wolfenstein visar sig vara en ganska så typisk ungliberal blogg, men Oskorei ….. VAD ÄR DETTA? En blogg med tydligt fascistiska inslag och gott om kontaktytor åt det nazistnära lägret!

Ojdå, detta måste väl vara ett olycksfall i det liberala arbetet? Tydligen inte. Tittar man lite närmare så ser man att Lindholm har en länk till Oskorei på varje inlägg och dessutom en länk till en sajt som heter Spöknippet. På den sistnämnda bloggen kan man bl.a. läsa om Mussolini, Fascismens fundamentala idéer, vilket låter liberalt och bra, eller hur? Nu är det också så att Oskorei är en gammal favorit på Lindholms Iron Thorn. Redan den 26/7 2005 kan vi konstatera att Lindholm lovprisar den intressanta, nystartade bloggen Oskorei:

Oskorei är en reaktionär anarkist och mycket läsvärd. Några guldkorn från olika inlägg ..... "Det kan även vara intressant att påpeka att om mäns våld mot kvinnor ökar, så är det feministernas egen förtjänst, och ett tecken på att de haft framgång." ... Och detta är bara början...

Vem är då denne Fredrik Lindholm? Om inte annat så har han uppenbarligen sedan lång tid befunnit sig mitt i den liberala smeten och har ett fint umgänge. Om vi går ett steg tillbaka i kedjan som lät oss stifta bekantskap med Oskorei så hittar vi den bloggare som nästan alltid figurerar ihop med Lindholm: Louise Person, mest känd som Timbros expert på prostitution i fotbollssammanhang. Ett litet smakprov på debatten om detta Liberala Initiativ - släpp hororna lösa, det är VM! - finns här. I vilket fall som helst så släpptes Louise Persson lös i debatt med Gudrun Schyman i radion.

Men inte börjar denna utmaning hos Louise Persson heller. Visserligen skall vi inte ta det bokstavligt, men nog är det en symbolik som heter duga när det visar sig att det är de två folkpartistiska ungliberalerna Erik Svanbro, riksdagskandidat för fp, och Mathias Sundin , inget mindre än oppositionsråd i Norrköping, som gett Louise Persson stafettpinnen! Som sagt: fint umgänge.

Låt oss då slå fast att "Oskoreigate" inte på något vis har kriminella övertoner som den renodlat folkpartistiska spionskandalen. Däremot så visar den just fram den självantända(nde) mentalitet som eldat upp ungliberaler till en omvittnad omdömeslöshet där allt går an så länge det främjar Den Liberala Saken. "Bara vi vinner".

Det borde vara en katastrof för framträdande liberaler att figurera i ett sammanhang där en fascistisk ideolog som Oskorei också förs fram, men se denna ideologiska självsanering verkar inte vara något som liberaler vill befatta sig med. Folkpartiet och liberala röster har sedan länge fört fram kampen mot antisemitismen som överskuggande alla andra typer av rasism, men sedan tar det tydligen slut.

Även om nu inte Oskorei kan stämplas som antisemit så har rasläran en framträdande position i det han skriver. Men framförallt är han en Stor Vän av allt indo-ariskt, och det vet ju vi vad det betyder: att vara ensidigt entusiastisk inför EN kultur/ras leder som bekant ofta till att det blir MOT någon annan ras/kultur. Historien talar sitt tydliga språk.

Eftersom varken Fredrik Lindholm eller hans ideologiska vän Louise Persson längre är folkpartister (om de nu någonsin varit det) utan är valarbetare för det parti som startats av liberaler som tycker det högervridna fp är för mesigt så kommer nästa avsnitt här att få titeln

"Oskoreigate och Liberala Partiet".

Andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

6 kommentarer:

Gork sa...

Världsrekord i indiciekedja? Folkpartisterna Svansbo och Sundin är bekanta med Persson som är Bekant med Lindholm som länkar till en blogg som postar vissa tvivelaktiga inlägg. Guilt-by-trippelassociation.

Att folkpartiet skulle vara rasistiskt är skitsnack. Däremot delar man ofta en del av problemformuleringen med rasisterna eftersom man gärna pratar om invandringsrelaterade problem, fast man erbjuder andra lösningar. Medans rasisterna vill kasta ut invandrarna så välkomnar folkpartiet invandring men kräver att invandrare skall lära sig svenska, följa lagen och försörja sig själva.

Detta innebär säkert att man kan sno en del sympatisörer från de främlingsfientliga, och utan att vara rasistiska.

I övrigt så undrar jag varifrån du fått att Lindholm länkar till Oskorei i varje inlägg. Det stämmer inte.

demokratibloggen sa...

pelpet:

oskorei site:ironthorn.blogspot.com

Klickar du på länken ovan så ser du att "Oskorei" förekommer på 428 sidor på bloggen Iron Thorn. Jag har inte räknat inläggen men det torde vara en länk på varje inlägg eller hur?

Det är naturligtvis din mission att minimera det oerhörda att ledande liberaler inte ansett det värt att reagera på att en person som flera av dem har haft kontakt med förespråkar en fascistisk ideolog som Sverigedemokratiska bloggen svinstian kallar "ideologisk tungviktare". Oskorei är inte "en blogg som postar vissa tvivelaktiga inlägg". Oskorei är en blogg som publicerar ett kontinuerligt pågående fascistiskt manifest av stor betydelse (för högerextremister i landet).

Som de flesta andra ungliberaler i Sverige kännetecknas du av att 1) inte läsa på eller kolla och 2) att grovt förenkla. Lek med tanken att en vänsterbloggare i entydiga ordalag skulle rekommendera en extrem islamistisk ideolog - t.ex. med sympatier åt Qaida-hållet - och länkade till denna källa i varje inlägg, hur skulle det låtit då från liberalt håll? Hetsjakt!

Du underskattar Fredrik Lindholms position/roll i den liberala sfären. Han har visat sig vara hej och tjenis med (och som det ter sig på ett mer personligt plan) med flera av de liberaler jag nämnt, t.ex. Ingerö och Svansbo. Bara ett litet citat från "Bloggarna blir visst betydelsefulla i valrörelsen", 24/5 2006:

--citat--Först började det med att jag på ettårsdagen skrev Lindholm om Lindholm; sedan Sakine Madons 1-års jubbi; sedan Oskorei om Oskorei och så Manarkon porträtt: M. Arkon. Och i rättvisans namn skall det sägas att Johan Ingerö gjorde en autointervju som numera är förlorad som tårar i regnet och Erik Svansbo avböjde från att göra en, för han var rädd för frågor han inte kunde svara på ;-)--slut citat

När det gäller folkpartiets rasism så skäller du uppför fel träd här eftersom denna blogg inte påstått detta. Det var moderata blogdizz som citarades, men jag tror inte ens Fredrik K skrev något exakt så.

Johan sa...

Klickar du på länken ovan så ser du att "Oskorei" förekommer på 428 sidor på bloggen Iron Thorn. Jag har inte räknat inläggen men det torde vara en länk på varje inlägg eller hur?

Det beror på att varje inlägg fångar upp länklistan. Du skulle få 428 träffar även om den inte specifikt hade länkat till den i ett enda inlägg. wortreich site:mansken.blogspot.com ger 205 träffar på Månskensdans utan att jag har länkat till det i något inlägg och trots att jag skrev de flesta långt innan jag lade till länken på bloggen över huvud taget. Eftersom jag har lagt till den i länklistan och ompublicerat bloggen räknas det om man skall se det som du gör ovan ändå som om att jag länkar till den med varje inlägg.

De flesta svenska liberaler torde ha mer gemensamt med socialdemokraterna än med Lindholm.

//JJ

demokratibloggen sa...

Johan:

Jag förstår mekanismen bakom länklista = länk på varje inlägg. Har man en länk i listan och en blogg (setup) som lägger in länklistan på varje nytt och gammalt inlägg. Jag har inte påstått annat än att "Lindholm har en länk till Oskorei på varje inlägg" vilket är korrekt. Hade en vänsterblogg haft en länk till en militant al-Qaida-ideolog i sin länklista - "länk på varje inlägg" - så hade denne bloggare fått hela det liberala drevet på halsen.

Du skriver: "De flesta svenska liberaler torde ha mer gemensamt med socialdemokraterna än med Lindholm."

"torde" skulle ha varit "borde" ..... Bland liberaler som bloggar är det uppenbart att Iron Thorns närvaro inte bara tolerats utan ofta uppmuntras och fått stöd. Det finns mig veterligen inte en enda liberal blogg som tagit avstånd från Lindholms extrema ståndpunkt. eller? Varför? Därför att den normala gränsdragning mellan "rätt" och "fel" som måste finnas även i politiken har upphört att fungera bland självantända ungliberaler.

Gork sa...

Självantändaren, har du tittat på blogrollen på olika bloggar någon gång? Det förekommer allt möjligt där, och en länk till någon annans blog betyder inte att man delar deras åsikter. Faktum är att det kan betyda vad som helst. Har du frågat Lindholm varför han länkar till Oskorei? Eller varför han länkar till en massa andra bloggar som kan anses tvivelaktiga.

demokratibloggen sa...

Fel, igen pelpet! Det är inte jag som är självantändaren utan bara hjälper liberaler som lider av självantändning (fp/lib) genom att hälla lite bensin på brasan.

Du har fixerat dig vid "en länk" och att tydligen bara läsa just detta inlägg. Om du tittar lite mer noga så ser du att Lindholm REKOMMENDERAR Oskorei och citerar lite käckt material. Läs t.ex. inlägget om feminism och prostitution så ser du detta där.

Nej, jag har inte frågat honom något, men han har ju som OCKSÅ framgått här redan läst det jag skrivit och valt Gulit-by-no-known-association och annat nedsättande larv som svar.