torsdag, september 14, 2006

socialdemokrati.se, Ingerö och Oskoreigate V

VALDAGSEXTRA!! Missa inte senaste nytt om hur "Folkpartist deltog i Nationaldemokraternas valmöte"

Sammanfattning: Oskoreigate handlar om hur ledande folkpartister och andra liberaler inte tvekar att figurera i sammanhang som leder rakt ut i den mest extrema högerns domäner i Sverige. Aningslöshet? Ideologisk uppluckring? Pragmatik?

Läs mer om Oskereigate (via bloggar.se).

Första inlägget om Oskorei utan nummer.

Som någon kanske kommer ihåg började genomgången av Oskoreigate med följande utmaning gjorde mig nyfiken på vem denne Oskorei kunde vara. Jag kopierar från inlägget Flörtar liberaler med nationaldemokrater?

Ett tips betyder så mycket! Just ett litet tips ledde mig till följande mycket intressanta länklista på bloggen Iron Thorn som publiceras av en KTH-student som heter Fredrik Lindholm:

So Fucking Liberal Peter vs dumheten Right Online (idag bara Johan Ingerö) Wolfenstein Oskorei

Det är naturligtvis därför nästan komiskt att häromdagen hitta en ny utmaningen annan förespråkade av Liberala Partiet, d.v.s. bloggen dibbuk.se. Anders Engström, som driver bloggen, skriver i ett liberalt parti som är liberalt att "Med tanke på att svensk partipolitik handlar allt mindre om idéer, kan partiet bli en välbehövlig vitamininjektion. Lycka till!" Och det är sant som det är sagt. Liberala Partiets medlemmar och grundare har ju verkligen IDÉER som behöver uppmärksammas.

I utmaningen Hjälp socialdemokraterna bilda regering - bloggutmaning! går stafettpinnarna vidare till:

Sakine Madon, Kurt Lundgren och Johan Ingerö.

Det är inte utan att man anar en viss desperation hos Johan Ingerö när han i en kommentar stönar "Aargh… Inte fler utmaningar… :-) och det borde ju räcka med EN utmaning i affären Oskoreigate även för en hårdför politisk sekreterare i Folkpartiet. Detta var inte riktigt snällt av Anders Engström!

Sedan kan man undra vad det är som får en av de mer uttalat proisraeliska bloggarna i Sverige att kunna liera sig med den ideologiska som lätt gått att skrapa fram under Liberala Partiets fernissa. Engström verkar inte tycka att det är ett problem att länka till Iron Thorn som i sin tur vid upprepade tillfällan lovprisar och "hälsar" till en fascistisk ideolog med starka band - stark ömsesidig respekt och sympati -till vad som måste ses som uttalat antisemitiska grupper av nynazistisk karaktär.

Precis som många andra i dessa kretsar har Engström varit upptagen med att utmåla vänstern som antisemitisk, så det har kanske varit svårt att se det som suttit klistrat mitt på hans egen näsa? Detta är på fler än ett sätt typiskt för dessa liberaler. Som Lindholm som utmålar nynazister (anno 1986) som politiskt ofarliga, men sedan angriper vänstern som det stora hotet. Riktiga antisemiter har tydligen inte funnits i dessa unga liberalers medvetande annat än hos en fantasifullt hoptotad "Vänster".

Naturligtvis länkar dibbuk.se även till louisep, Wolfenstein och en viss Xipe som kallar sig "fascistmoderator" på liberaldebatt, men det framgår inte om även Anders Engström är ute och sprider valmaterial för Liberala Partiet. Möjligtvis är han som redaktör och registrator för socialdemokrati.se alltför upptagen med att bidra till valkampanjen på detta vis. Av någon underlig anledning länkar dibbuk.se inte till socialdemokrati.se, men Engström vill väl hålla isär sina stolar, som också innefattar att vara webbredaktör på israeliskt.com.

Man kan ju undra vad Israels ambassad tycker om Engströms närvaro nu i Oskoreigate? Men det är ju klart: om man - Israel och dess vänner - vill fortsätta att utmåla Sverige som det mest antisemitiska landet utanför arabvärlden, då skadar det ju naturligtvis inte att det finns Riktiga Antisemiter av klassiskt snitt, t.ex. i Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och grupper än längre åt höger. Tricket med vänster = antisemiter har ju börjat krackelera rejält, om man säger så.

Andra bloggar om den liberala smeten: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , & intressant.se

Inga kommentarer: